Ефемерна річ

Важко жити, чи легко - хто знає,
а щастя - точно річ ефемерна.
Тебе ж океан життя підіймає
й виносе на берег свій безперервно.
 
Хтось у палацах своїх велелюдних -
майже безсмертний та майже літає,
навіює тим мільйонам присутніх,
що все є живе і життя не минає.
 
Розбивши ущент привселюдно всі вади,
життя незвичне, смішне, окличне
власної не убезпечить принади
і втрапить на стільце електричне.
 
Та й ти - нетямуща незграба й нездара,
розливша столітнє вино на кахлі.
Бо ти ж - не один на мільйон і не пара,
жуєш свої власні лимонні вафлі.
 
22.01.2017