Нічна симфонія

Як приємно відчувати тишу,
Холод, дим. І світло ліхтарів.
Весь себе віддав сповна, без лишку
Новий день. І вже перегорів.

Десь вона, сидить, читає книгу.
Може, попиває теплий чай.
І я вірю, ще, напевно, встигну
Поки є вогонь в моїх очах.

Ще не знаю, що надалі буде...
Десь далеко загудить мотор.
Місто спить. Лиш я не сплю, приблуда.
Я застряг. Останній мій анкор.

Знову ранок. Дуже спати хочу.
Промінь сонця руки відігрів.
Щоби знову, йдучи серед ночі
Бачив я її між ліхтарів.