Прохання

Не муч мене, прошу, зізнайся:
Кохаєш ти мене чи ні?
Над бідним серцем не знущайся —
Воно палає у вогні.
 
У кожну мить твого мовчання
Я помираю знов і знов.
Те, що у мене — це кохання,
У тебе — заледве любов.
 
Не залишай мені надії
Та гори марних сподівань,
Бо кожному твоєму вірю
Дурному слову без вагань.
 
Не ріж словами мою душу,
Не будь безжальним — я жива!
Якщо до мене ти байдужий,
Скажи, що почуттів нема.
 
А ти все брешеш, ти смієшся,
Немов це забавки пусті.
Настане день — не озирнешся,
Раптово вирішиш піти.
 
Навіки тут саму залишиш,
Жбурнеш надією в мене.
Якщо нема кохання, швидше
Іди. Хай і моє мине.