Заграла віхола…
Заграла віхола на крижаній бандурі,
Пустила змерзлі пальці по струні -
Сумна мелодія про почуття сумні
Пливе і тоне у пухнастих кучугурах.
Заграла віхола, і дзвонять, дзвонять струни,
Кружляють ноти, і кружляє сніг,
Зимова біла ніч стіка до ніг,
Як зачарована – Стрибогом? Чи Перуном?
Зимова біла ніч, ти наша ніч любові,
Поганська ніч – беззоряна, німа.
Нас віхола за плечі обніма,
У сніг вплітаючи мелодії казкові.
11.02.2017