РЭЧЫЦА

Сабіраў аднойчы рэчы цар
Ды згубіў свой крыжык на зямлі.
На тым месцы вырас горад Рэчыца –
На пагорках ён стаіць сямі.
 
А вакол – Дняпро, бы сымбаль нацыі
І зямлі, што веру зберагла.
Ганарацца беларусы працаю,
Бо яна ім выжыць памагла.
 
У часы панурыя, галодныя,
Што не грэлі вераю народ,
Рэчыца і Ветка сталі роднымі
Вернікам, што доўжылі свой род.
 
Стараверы Богу тут маліліся
Ля старых, счарнелых абразоў,
Каб з малітвай іх на глебу выліўся
Горада прыгожага назоў.
 
2015