ЦЫГАНСКІ КОНЬ

Распрагаў цыган каня
Ля старога хутара.
А стамлёны конь стаяў
Ды з травою гутарыў:
 
– Ой ты, мілая трава,
Смачная, зялёная!
Каб не ты – даўно б сканаў,
Біў зямлі паклоны я.
 
Я два дні ў галоп скакаў,
Бо ўначы быў скрадзены.
Сярод неба, сярод скал
Лёсу быў аддадзены.
 
Мог памерці без вады,
Без травы мурожнае,
Ля кастра глытаў я дым
І хадзіў стрыножаны.
 
– Не бядуй так, мой сябрук!
Я таксама кволая,
Бо расту без ног, без рук,
Сіратою голаю.
 
Нахіліўся конь бліжэй
Да травы мурожнае.
Кажа: – Бог нас беражэ
Ўсіх за веру божую.
 
2013