ЗМРОЧНЫ ЧАС

Над Айчынай кружыць змрочны час –
Ён прыхільнік здрады і вар’яцтва.
Тут агмень гісторыі пагас –
Новы распаліць усе баяцца.
 
Там, дзе думка вольная расла,
Там, дзе збожжа ў полі каласіла,
Дух майго народа ўваскрасаў –
Ад зямлі ён браў жыццёвых сілаў.
 
Мы жылі ўспамінамі падзей:
Памяць продкаў зберагалі ў сэрцах.
Сёння час да згубы нас вядзе –
Страціў ён сваю дарогу сэнсу.
 
Б’юць анёлы крыллямі ў званы:
– Людзі, азірніцеся наўкола!
Час вас нішчыць моўчкі, без вайны:
Нішчыць думкі, бы пасевы, колам.
 
Сталі мы ўсе сведкамі падзей
Вынішчэння сімвалаў і мовы.
Мы маўчым, а час народ вядзе
Да магіл, дзе верш не ўзыдзе новы.
 
І тады загіне родны кут
І не дасць паросткаў вольных глеба.
Я без веры хлеба не спяку –
Апяку паглядам вольным неба.
 
2010