ЦЫГАНІІ

Уся зямля – цыганская Радзіма –
На Сусветнай круціцца асі.
Ёй спыніцца нельга на гадзіну,
Ты яе аб гэтым не прасі.
 
Задрыжыць паветра галасамі,
Адзавецца ў лузе росным конь.
Нібы здань вякоў, агонь гайсае –
Несуцешны будучыні боль.
 
Ты мяне пакліч з сабою разам,
Млечны Шлях і трэск кастра ў начы –
Белы дым малюе ў небе вазу
Для духмяных кветак-аблачын.
 
У цыган адзіны шлях – дарога
І начнога неба хараство.
І кібітка, дадзеная Богам,
І начлег у полі ля кастроў.
 
1989