Калі Хрыстос...

Калi Хрыстос уваскрос у душы –
Трэба ў царкве малiцца.
Ведаю я – яе крыжы
Абмiне навальнiца.
 
Калі Хрыста хто з вас прадаў,
Вы прадасце i мацi.
Толькi чакайце: хутка бяда
Будзе i ў вашай хаце.
 
Я ж памалюся за ўсiх святых
I акраплю вадою
Хаты забітых, магілы тых,
Хто не вярнуўся з бою;
 
Хто за Радзiму, за мацi сваю,
Бiўся з апошніх сiлаў.
Я на каленях сягоння стаю
Ля вашых святых магiлаў.
 
Ведаю, продкi, вы бачыце ўсё.
Дык адкажыце шчыра:
– Куды ж у заплатках стомленых дзён
Крочыць, брыдзе Айчына?
 
1992