УСПАМІНЫ ДЗЯЦІНСТВА

Памяць квеценню белай каліны
Ўскалыхнула пачуцці мае:
На абрыве гадоў – успаміны
Дзён мінулых, дзе думкай сталеў.
 
Усміхаецца раніцы вёска –
У буслянцы клякочуць буслы.
Ззяюць пацеркі дзён на бярозках
Пазалотай квяцістай вясны.
 
Ля старое калгаснае кузні
Балакея* кувалда звініць.
Мае думкі ў тых гуках пагрузлі –
Вырываецца з памяці ніць.
 
Мне на нітцы вузлоў не разблытаць,
Не вярнуць тых дзядоў і бабуль,
Што спявалі і сеялі жыта,
Засланялі Радзіму ад куль.
 
Не знайсці той маленькае хаткі
Цёткі Надзі, што лёс пражыла
І мяне ўзгадавала на градках,
Каб расла маіх дум збажына.
 
*Балакей – мянушка вясковага каваля Пятра Клеўжыца.
 
2012