ВЯСКОВАЯ ВУЛІЦА

Да бруднага горада туліцца
Вясковая, светлая вуліца.
Глядзіць зацікаўлена, здзіўлена
На рокераў, брокераў, дылераў.
 
Не можа ніяк прызвычаіцца,
Як трэба да кожнага ставіцца.
Яе абступаюць катэджамі,
Нібыта вартоўнымі вежамі.
 
Застаўлена джыпамі вуліца.
Пратэктары іх не малююцца.
Тут думкам балюча і горача –
Глядзіць на людзей яна з горыччу.
 
Раней ёй усе былі роднымі:
Садзілі ля хатаў тут яблыні.
Сады сёння сталі не моднымі,
А рукі ў вяскоўцаў – вялымі.
 
Той вуліцы крыўдна і сорамна,
Што знікла ля хатаў тых ворыва.
Ёй хочацца выгукнуць:
– Гора нам
Ад вашага бруднага горада!..
 
1995