НА РАЗВАЛЕНЫМ ЗАМЧЫШЧЫ

На разваленым замчышчы
Парасла крапіва.
Дрэвы ценем акрэслілі
Подых даўніх часоў.
Беспрытульная спадчына –
Не мая ў тым віна.
Моўчкі гушкаюць дрэвы тут
Цішыню галасоў.
Засмучоная сажалка
З серабрыстай вадой
Вокам страчанай вечнасці
Пазірае мне ў твар.
Цягне стоеным вобразам
Чыстых думак далонь,
Запрашае прыветліва
Ў хараство дзіўных мар.
Я схаваюся ў вечнасці
Маладой даўніны,
Дзе сляды чалавечнасці
Без віны і маны.
Наталюся тут думкамі,
Дам душы адпачыць.
Зачарованы гукамі,
Замаўкаю, каб жыць.
 
1990