РОЗДУМ ЛЯ ЗАМКА РАДЗІВІЛАЎ

Ля відушчых каменняў, муроў пасівелых,
Дзе прымалі з пашанай заможных гасцей,
Я сягоння знаходжу крупіначкі веры,
Што ў пачуццях маіх да вышыняў расце.
 
Я заплюшчваю вочы і бачу, што ў замку
Радзівілы спраўляюць святочны свой баль.
Маладзіцы гуляюць па весняму парку,
І альтанка глядзіць зацікаўлена ў даль.
 
Пазалочаны келіх з віном недапітым,
Цені свечак, бы здані, хістаюць святло.
І партрэты на сценах згушчаюць палітры,
Несучы незгасальнае ў сэрцы цяпло.
 
Хто прызнаецца шчыра душы чалавечай,
Што зніштожылі хамы яе хараство?
Хіба толькі партрэты на сценах
Ці свечкі,
Ці крыжы,
Што глядзяць у маўклівы прастор.
 
1995