ПАМЫЛКА

Я плугам узараў гару,
Што дадзена мне Богам.
Ад працы той увесь гару –
Работы нуднай многа.
 
Пасеяў проса на гары,
А вырасла каменне.
Гары гара, агнём гары –
Мне проса Бог не верне.
 
Ты мой парушыла спакой,
Скавала мары, думкі...
Дык заставайся ты такой –
Навошта рваць мне рукі?
 
Нашто цягнуць пад гору плуг,
Навошта гнуць мне плечы?
Конь палюбіў зялёны луг –
Травой памылку лечыць.
 
1997