МЕСЯЦ

Вышчарблены месяц
робіць твар крыклівы:
над зямлёй смяецца,
забірае сілы.
Ці плыве па хвалях,
ці, як шкло, застыне,
ці пагляд схавае
ў прысаку пустыні.
Уначы смяецца
ў аксаміце зорак...
Потым, бы асколак,
прадзіравіць золак,
дзе крывёй пральецца
дзень зямнога сэрца.
 
1990