НЕСПАКОЙ

Неспакой. Па жыцці – неспакой –
Захлынаецца сэрца ад скрухі.
Я, нібыта паранены вой, –
На мяне ляцяць чорныя мухі.
 
Вось, здаецца, змахну іх рукой
І расплюшчу стамлёныя вочы,
Ды стаіць ля вачэй неспакой,
Быццам прывід Айчыны сірочы.
 
Што рабіць? Як яго абыйсці,
Дзе ратунак знайсці і збавенне?
Я – паранены вой па жыцці
У якога шпурляюць каменне.
 
Мабыць ёсць і мая ў тым віна,
Бо паэзію крэпка кахаю.
Неспакой , бо пішу давідна
І цнатлівасць паперы кранаю.
 
Хіба могуць спакойнымі быць
У жыцці неспакойным паэты?
Каб Радзіму натхнёна любіць,
Трэба быць той крупінкай планеты,
 
Што ратуе стамлёную ось
Ад пажараў, нашэсцяў, разрухі…
Неспакой – гэта значыць – я ёсць,
Покуль пішуць стамлёныя рукі.
 
1996