ДЫХ ПАЭТА

Калісьці лёс
Запаліць мне
Чырвоны святлафор.
Зямля зрыфмуе
Лён і тлен
І свечкі дзіўных форм.
Гадзіннік – верны сябра дзён, –
Загляне ў вочы мне.
Спыніўся я,
Затое ён,
Заведзены, жыве.
Радкоў адстуквае памер
І круціць кола дзён:
Памёр паэт,
Паэт жыве –
Душою ён відзён.
 
1991