МАНАЛОГ АНАТОЛЯ СЫСА

– Вы дужыя духам? –
Тагды Вам са мною:
Мы пойдзем у бар,
Будзем вершы чытаць.
У вершах мой лёс,
Маіх думак сувоі
І кроў ваяра,
Што саскроб са шчыта.
 
Вы дужыя целам? –
Тагды не чапайце
Радкоў, што сцякаюць
На прысак крывёй.
Лепш міма прайдзіце
І волю ім дайце,
Ці з віскі разбаўце
Паэзіі боль.
 
Бо сам я падмануты
Ружаю славы.
Яна пакалола
Мне сэрца да ран.
Не дзеля паэзіі,
Дзеля забавы
Я Вас і сябе
Ўсё жыццё дакараў.
 
Вам хочацца плакаць? –
Дык плачце са мною,
Пакуль не скручуся,
Не згіну, як вуж.
Пакуль не з’яднаецца
Цела з зямлёю,
Датуль не дарыце
Букетаў мне руж…
 
1996