НА КРЫЖЫ ДАРОГ

На крыжы растаптаных дарог
Прыпыніўся наш лёс чалавечы.
Дзень стамлёны ўвагнуў свае плечы,
Бы той дзед, што ў хадзьбе занямог.
 
А ісці болей сілы няма,
Бо дарога душой састарэла,
І сцяжынка, што ў поле вяла,
Дзеда позіркам дзён не сустрэла.
 
Анямеў ад бяспамяцтва час.
Перасохла жывая крыніца.
Дзед вартуе крыжы па начах,
Дзе шляхоў пралягае граніца.
 
2005