КРУГІ ЖЫЦЦЯ

У шклянцы недапіты дзень
Гучыць, пранізліва, з надрывам.
За сонцам рухаецца цень,
Каб зданню зрынуцца з абрыву.
 
Малюе час свае кругі,
Малюе цыклы ў іншасвеце,
Каб перадаць жыццё другім,
Хто ў вершах рух кругоў прыкмеціў.
 
Хто абышоў кругамі лёс,
Той зразумее круг Айчыны,
Якім ідзе яна да кроз
З цяжкою думай за плячыма.
 
Яе кругі куды сталей,
Чым тыя, што малюе дрэва
За час кароткі на ствале
Сваіх жыццёвых пераменаў.
 
І дзесьці там, ля тых кругоў,
Мой лёс імклівы, чалавечы,
Бы след ад леташніх стагоў,
Ляжыць і думае аб вечным.
 
2008