МОЙ ХРАМ

З карэннем думак
вырываю словы,
што прараслі
не ў глебе,
а ў душы.
Будую з іх
свой храм
прыгожы, новы,
каб ён мае надзеі перажыў.
 
Няхай расце
да храма і да Бога
апошні
мой прытулак на зямлі.
Каб да яго
не зарасла дарога,
якою лёс паэтаў надзяліў.
 
Бо гэты храм
прымае шчырых, верных:
усіх,
хто здольны веру зберагчы.
Хто прыгажосць
маўлення храму верне,
таму і верш з малітвай па плячы.
 
2002