ЧУЖАЯ КРОЎ

Вам трэба песня –
Забярыце песню.
А я сабе
Другую напішу.
Ад песні той
Зямля мая ўваскрэсне –
Яе матыў
Агорне мне душу.
 
Вам трэба словы?
Забярыце словы.
Я з іх ляплю
Для Беларусі храм.
Я ўсё аддам
Акром цнатлівай мовы –
Яе ніхто ў людзей не адабраў.
 
А вам не раю
Здзек чыніць над мовай:
Крыўляць яе
З экранаў і трыбун,
Бо бумерангам
Вернецца вам слова
І знішчыць тых,
Хто ў мову ўвёў табу.
 
Гляджу на вас,
А сам не разумею:
Як шмат сягоння
На трыбунах тых,
Хто сее збожжа
Ў сцюжу ці завею,
Хто мову продкаў
Б'е з нагі пад дых.
 
Адкуль бяруцца
Здраднікі Айчыны?
Якая маці
Хлеб для іх пячэ?
Не скажа час,
Дзе здрадзе той вучылі –
Чужая кроў у здраднікаў цячэ.
 
2013