НА АБРЫВЕ ДЗЁН

Аддаю Айчыне свае думкі,
Аддаю свае зямныя сілы,
А ўзамен бяру нябёсаў словы,
Поўныя любові і цяпла.
 
Хай люляе неба мары-гукі,
Каб любові вырасталі крылы,
Каб ляцела з імі наша мова,
У крыві ўспамінамі цякла.
 
Я аддаў іх дню і сонцу шчыра,
Каб мужнела, нібы дзень, Айчына.
Бо калі пачуццяў тых не будзе –
Абярнуцца сэрцы ў камяні.
 
На абрыве дзён сваіх, Айчына,
Я палю апошнюю лучыну –
Без надзеі паміраюць людзі,
Не пускаюць дрэвы карані.
 
Аддаю Айчыне свае думкі –
Хай люляе неба мары-гукі.
Я аддаў іх дню і сонцу шчыра
На абрыве дзён сваіх, Айчына.
 
2015