КРЫЖ ЛАЗАРА БОГШЫ

Ты чуеш, Айчына, як сын твой стаміўся
Ісці да цябе праз гады?
Ты сёння жывеш у нязведаных высях,
Далёка твой вобраз святы.
 
А крыж Еўфрасінні ад Лазара Богшы,
Што скрадзены быў у людзей,
Сам д'ябал прадаў за шалёныя грошы,
Каб знішчыць намолены дзень.
 
Без крыжа спакою і шчасця не будзе,
Бо ён дабрыню ў сэрцы нёс:
Надзею дарыў і зямельцы, і людзям,
Ад бед ратаваў іхні лёс.
 
Сягоння я небу Айчыны малюся
І Бога прашу аб адным:
Вярні ўсе святыні маёй Беларусі,
Каб памяць не сцерлі гады.
 
Малітва застыгла… На пахмурным небе
З маланкаю крыж узышоў.
Ён сёння народу і небу патрэбен,
Як вера славян да крыжоў.
 
2015