НЕБА АЙЧЫНЫ

Вы калі-небудзь пільна ўглядаліся
У неба маёй Айчыны?
Неба, якое кідае ў вір
І сустракае шчыра.
Гэта яно пазірае на нас
І прыхінаецца блізка.
Гэта яно грае вечны свой вальс
І паланэз Агінскага.
 
Неба, якое бачыў не раз
Гусоўскі, Францішак Скарына...
Пад ім Караткевіч склаў першы сказ,
Што прашаптаў Ярыла.
Жорнамі часу малола яно
Купалы і Коласа думкі.
Неба праменнем у мову лягло,
На хмарах люляла гукі.
 
Гэта яму абавязаны я
Першай сваёй сустрэчай
З вершамі Цёткі і Салаўя,
З песняй Янішчыц вечнай.
Нашае неба нясе дабрыню
Тым, хто яго пабачыць.
Нашае неба ўсміхаецца дню –
Дорыць усім удачу.
 
2004