МАЯ ГАЛГОФА

Паэзія – мая Галгофа.
Я з крыжам да яе іду.
А на крыжы тым
Вершаў многа –
На шчасце мне ці на бяду.
Калі ўкапаюць крыж у глебу,
Варава скажа:
– Там быў верш.
Хрыстос кіўне, што гэтак трэба,
А сэрца крыкне:
– Гэтак лепш.
Ніхто ўсёй праўды не ацэніць,
Пакуль яшчэ жывы паэт.
А мёртвых можна граць на сцэне,
Каб перадаць радкоў імпэт.
Ды што радкі? –
Душа жывая.
А як сыграць тады душу,
Якую боль зямлі сцінае,
Бы вершы дзён, што я пішу
Не для сябе, не дзеля славы,
А дзеля тых, хто ўбачыў верш
На тым крыжы, дзе зрок Варавы
Застыў,
Каб думкам стала лепш.
За Вас усіх цярплю я мукі:
Стаю, як выспа дабрыні.
Мой вольны крыж раскінуў рукі,
Каб вы да веры дабрылі.
 
2015