НЕ ЦУРАЙЦЕСЯ

Не цурайцеся мовы матчынай,
Песні страчанай, лёсам венчанай.
Не цурайцеся роднай спадчыны,
Бо крыжы яе ўсе асвечаны.
 
Бела-русая, не прыгонная,
З промнем сонечным заручоная
Мова матчына – песня вольная:
Акраплёная, асвячоная.
 
Не яна была вінаватая,
І не мы яе так зняважылі,
Запалохалі Курапатамі
І абмазалі чорнай сажаю.
 
Не забітая, не палонная,
Яна выйдзе ў свет каралеўнаю.
Белакосая, не прыгонная,
І прыгожая, і напеўная.
 
Сустракай яе Еўфрасінняю
Ці звычайнаю палачанкаю.
Ёй паклоніцца неба сіняе
Кожнай рыскаю і заранкаю.
 
1989