ГЛЕЧЫК

Калі ён амаль застыў,
Яго апалілі ў печы.
А каб не стаяў пусты –
У глечык паклалі рэчы.
 
Ён верна служыў сям'і –
У ім малако не кісла.
Бывала, да ртоў сямі
Сям'і ён карміў вялізнай.
 
Ён бачыў накрыты стол
З прысмакамі па-літвінску.
У полі, сярод кастроў
З яго налівалі віскі.
 
Ён бачыў Парыж і Рым,
Афіны, старую Прагу.
Ён радасць надзей дарыў,
І ў спёку спатольваў смагу.
 
Даўно той памёр ганчар,
Што гліну мясіў рукамі.
А глечык гасцей страчаў,
Унукі ў яго гукалі.
 
Жыла ў ім яго душа.
А сёння – разбіўся глечык.
Ад страты планеты шар
Уціснуў, бы гліна, плечы.
 
2002