Стояв дуб у полі

▁ ▂ ▃ ▅ ▆ █ Стояв дуб у полі█ ▆ ▅ ▃ ▃ ▂ ▁
 
Столітній дуб стояв у полі.
Та з останніх сил дивився,
Як на Вкраїні милій ворог причаївся.
Не хоче він лишати своєї волі.
У тій степі, у тому домі
Немає йому іншої долі.
Пам'ятає він як з ним малий бавився,
Як батька його вбили невідомі.
Й пам'ятає ворожий прапор на пагорбі.
Самотній і старий на Україні
Столітній дуб стояв у полі.
І мріє він усе життя про одну калину.
Що там в далі на чужині
Росте така ж самотня як і він...
Немов себе частину
Він віддав за батьківщину.
А в нього на гіллі на спині
Той прапор жовто-блакитний майорить!
Як встала країна з колін
То що йому з того? Роки не вернеш...
Як хмарами небо затьмарить
О тій калині він все ще марить...