По вітру

По вітру
Спустошив і знищив, спалив і розвіяв
По вітру. По світу пустив без вагання
Всі мрії, всі цілі, пусті сподівання
Все вбив, до останньої іскри на віях.
 
Любив? Я не знаю. Тремтіли долоні
Тобою ціловані, гріті тобою..
Казав, що пульсує у тебе у скронях.
Пульсує у серці? Низькою ціною.
 
Легка була здобич. Легка була втеча.
Одним лише рухом звільнив свої плечі.
Забув? Я не знаю. Наскрізь ще не бачу.
Та точно згадаєш колись і заплачеш.