Сумно, сумно в Україні

Сумно, сумно в Україні
Дзвонять дзвони в свято
Скільки горя несе нині
Ця війна проклята.

Скільки згинуло найкращих,
Відданих синочків,
Плачуть матері, дружини
Й сироти-діточки.

Закликаю, схаменіться!
Люди ви чи кати?
Щоб без жалю нашу молодь
В пастки заганяти.

Щоб стріляти в побратимів
Та палити хати.
Боже! Милий! Зупини їх!
Не дай їм стріляти!

Ця війна нам не потрібна,
Миру хочуть брАти,
Тут не буде переможців – 
Сльози та розплата.
----------------------------------