ТУГАН АВЫЛЫМ ШӘЙМОРЗА

ТУГАН АВЫЛЫМ ШӘЙМОРЗА
Туган авылым Шәйморза, зур юллар синнән уза,
Зур кешеләр синдә туа, зур эшләр алар кыла.
Үстек зур гайләләрдә, коммунизмга ышанып,
Укыдык тырышып, яшәдек тик дуслашып.
 
Көне буе тырышабыз, эшлибез басуларда,
Бакчадада, өйдәдә, эшебез яна безнең кулда,
Кичләрен капка тебендә, җыелабыз без бергә,
Уйныйбыз торле уен, беләбез дусларның уен.
 
Үсеп җиттек, таралдык без, терле якка терлебез,
Калды авылда бик әзебез, сирәгәйде эзебез.
Гөрләп торган зур Шәйморза, нигәдер ул моңая,
Йөз йортлы булган урам да, хазер инде бушая.
 
Нигә шулай булды икән, кем бу эштә гаепле?
Мин авылда калмаганга, авыл шулай кимеде?!
Эзләмик хазер гаепне, кайтыйк ешрак авылга,
Мәхәббәтле караштан да, авыл безгә елмая.
 
Табыйк яшлек дусларны, авыл Сабан туенда.
Шатландырыйк күршеләрне, өчрашып туган якта.
 
28.01.2015