Не шукай мого імені

Не шукай мого імені

Аудиозапись

Не каліч мого неба своїми зорями,
не домішуй цукру в ранкову каву.
Нехай ми будемо одне без одного хворими,
шукатимемо нову спопеляючу барву.
 
Не турбуй мого моря своїми хвилями.
І мій грунт не тривож власними паростками.
Я ж із тих, кого не роблять щасливими,
кого лишають із тремтячими любові зародками.
 
Не виривай сторінок із старих блокнотів,
не підбирай уламків моїх розбитих дзеркал.
Ваги не мають пориви душі чи плоті,
коли прагнення до цілісності перетворюється в провал.
 
Не шукай мого імені на надгробках старого цвинтаря,
не гортай моїх книг у пошуках підкреслених цитат.
Допоки ти викликаєш собі священника, замість лікаря,
я запрошую змія у власний Райський сад.