Країна, як тая руїна...

Люди гинуть, як отi комахи,
Коли їх хтось топче.
За що ты воюєш?
Скажи менi, хлопче. 
Хiба ти не бачиш, як люди страждають?
Хiба ти не чуєш, як жiнки ридають?

У вас є ідея, так що з неї брати?
Ідеш ти сюди, щоб нас же вбивати.
А потім кричиш: "я вас захищаю!"
Мабуть, ти хотiв сказати "вбиваю"? 

Вiдкрий свої очі, навколо країна,
Що стала за рiк, як тая руїна.
Колись-то була вона щира, красива,
Була Незалежна, була i "Єдина"...

А зараз що є? Нічого немає.
А зараз лише брат брата вбиває.
I що має з цим країна робити?
О тяжко, тяжко людину змінити...