цените

Цените жизнь-
Она не вечна.
Цените смерть-
Она важна.

Цените грусть
И капли слез.
Цените радость
После гроз...

Цени песчинку,
Каплю в море.
Цени калитку
В новом доме...

Цени моменты
Бесконечно.
И детство цени 
Что беспечно!