Подобие колядки (русск.)/падабенства калядкi (беларуск.)/ подобу колядкi (українськ.)

Вот во граде Вифлееме,
В простой пещере,
Милость совершается,
Христос Бог рождается.
 
Дева Мария сына ласкает,
Сына ласкает,судьбу его знает.
Ангелы хвалебные песни поют,
Мудрецы с пастушками поклонится идут.
 
Звезда с небес сияет,
Мать сына в яслях качает.
Небо и земля полны благодати,
Они прославляют Деву-Богоматерь.
 
Бог всемогущий дал нам прощение
Славьте все народы Христа рождение.
Чтоб человек от греха был спасен
Христос рождается,славьте его!
 
Все идите за праздничный стол,
Славный сочельник уже пришел.
Пусть звучит этот клич среди мира всего.
Христос родился,славьте его!
 
Сёньня будзе Раство,
Бог прыйдзе на зямлю, дык услаўце яго.
Рашыцe важныя праблемы ў жыцьці,
Няхай цёмныя дурныя думкі не патрубююць Вас зусім.
 
Міра ў сям'і,няхай ня будзе ніколі горка,
Вас усіх няхай сеньня асьвяціць Батлеемская зорка.
Калі каханьне есьць там дабра заўсёды,
Хай жывуць пачуцьцi доўгiя гады.
 
Вось у маленькім Батлееме,
Які славяць анельскія хоры,
Там у простай пячоры
Міласьць зьдзясьняецца
Хрыстос Бог нараджаецца.
 
Дзева Марыя сына ласкае,
Сына ласкае, Язэп Бога праслаўляе.
Анелы хвалебныя песьні пяюць,
Мудрацы с пастушкамі пакланіцца ідуць.
 
Зорка зь нябесаў зьзяе,
Маці сына ў ясьлях качае.
Неба і зямля поўныя хвалы,
Ужо пераможаныя сілы цьмы.
 
Божа ўсемагутны даў нам прабачэньне,
Дык слаўце ўсе народы Хрыста нараджэньне.
Даў Бог нам усім сына свайго.
Хрыстос нараджаецца,слаўце яго!
 
Усе хутчэй сядайце за стол,
Сьветлы вечар амаль надышоў .
Няхай гучыць кліч з сьвету ўсяго:
Хрыстос нарадзіўся,слаўце яго!
 
 
Збирайтеся хлопцi та дiвчата,
Нехай світло йде в кожну хату.
Христос народився, Бог всім з'явився.
Славте його.
 
Всім здоров'я, довгого життя,
Нехай хліб завжди буде і куття.
Христос народився, Бог всім з'явився.
Славте його.
 
Ось народилося дитя у граді Віфлеємі,
Рід людський отримав прощення.
Христос народився, Бог всім з'явився.
Славте його.
 
Ангел з пастухами говорить
За світлом iдiть, там Бог вже на землі.
Христос народився, Бог всім з'явився.
Славте його.
 
А мудреці, мудреці
Немовляті несуть в скриньках дари.
Христос народився, Бог всім з'явився.
Славте його.
 
Небо і земля сповнені хвали,
Так давайте цю пісню співати і ми.
Христос народився, Бог всім з'явився,
Славте його.