Я до тебе шукаю дорогу

Я до тебе шукаю дорогу
Я до тебе шукаю дорогу –
Замели її сиві сніги –
І за вітром прозоро-вологим
Тайкома ладна йти до тайги.
 
Що ж за сила у тої любові,
Що без страху розп'ятою буть
Пророста до пекельного болю
І ламає ущент мою суть?
 
Все минає. Крізь марево ночі
Я пробачення в Бога прошу
Не за те, що заплакані очі,
А за образ, що в серці ношу.
 
І нехай Він рятує, клопоче –
Догоріло… Свічу загашу.
Вітер сушить заплакані очі.
Образ твій, наче сніг, я струшу.
 
 
18.12.2016