Між країною, країна протіка

На однім шматку чергує влада,
А над другим  спілка провиса.
На однім всі кажуть - "проти",
А на іншим кажуть тільки - "за".
Хто за кого вже не знають,
Хто за що, ніхто не зна.
Хочь за синіх ти кричиш,
Хочь за жовтих ти стоїш.
Все одно за владу підуть
Лихварем лихвар видніше.
Думав думи наш кобзар,
Тільки думи хтось проспав.
Між країною, країна протіка,
А між владою стоїть одна стіна.
Анархізмом страва пахне,
Запах цей почують інші.
Кто не хочет блюда вкус?
Стоит сделать лишь укус...
Хто за синіх простоїть,
Хто за жовтих прокричить.
Коли вдягнеш кушака,
Хтось за тебе виріша.
Треба лиш відкрити очі,
Подивитись кріз ті ночі.
Може ти те небо бачиш,
Може люду всьому скажеш.
А може ти це той єдиний,
Щірий, свіжий українець!
Може ти все діло знаєш,
Може небо ти покажеш.
Я б сказав таких як ти,
Тисячі, один як інший!
Може й ти країну вкрав,
Може ти лихварь світам.
Залишись ти краще вдома,
Діток рідних обійми.
Сонце рідне не зів’яне,
Як Вкраїна твоя сяє. 

Январь, 2014