На Різдво.(дітям)

Аудиозапись

Під наметом біло-срібним спить спокійно ліс,
Січень в кошику льодовім снігу нам приніс,
Замело дахи та хати, лише димарі,
В небо чисте димом курять, тліють до зорі...
 
У віконечку маленькім світло мерехтить,
В цю чарівну ніч зимову- хтось іще не спить,
На столі дубовім- свічка, тінями ляка,
Скибка хліба на тарілці й глечик молока...
 
Хлопченя сидить на лаві, в книгу погляда,
Літери пірнають в очі, сині, мов вода,
Свічка кидає в волосся відблиск золотий,
На колінцях кіт муркоче- теплий та рудий...
 
А в куточку, де ікони, радо посміхавсь
Непомітний Світлий Ангел- в крила заховавсь.
Повтікало в темні нори, поховалось зло..
Про Христа дитя читає. Навкруги- Різдво....
23.12.16