На старий Рік Новий.

Аудиозапись

Світанок срібний у вікні
Якісь казкові візерунки
На крижанім малює склі,
І віднаходить подарунки,
Що заховала сіра тінь
Лапатої в кутку ялинки.
А там, Сашкові- справжній кінь!
Й медвідь пухнастий- для Даринки!
 
 
Прокрався протяг з під дверей
До ялинкових скочив кульок,
І нумо гратись! Дзін-дзелей!
Під передзвін скляних бурульок.
"Сашко! Даринко! Годі спать!"-
Тихенько матінка присіла:
"Андрій приходив посівать!
Ніч чарівниця відлетіла!
 
 
Нам залишивши Рік Новий.
У церкві дзвонять дзвінко дзвони.
Там зачекався нас святий
Василь святитель, він- з ікони
Усіх людей благословить,
Що в Рік Новий прийдуть до нього
За діточок своїх просить.
Господь послухає святого..."
 
Юрба весела гомонить:
Сашко, Даринка, мама, тато,
Й мороз, що радісно скрипить-
До храму поспіша на свято!
19.01.17.