После полуночи...

 Са  зборніка  “Косаўскі  зшытак”.
"Запаўнач".
***
Над  гарадком  пранЕслась  навальніца...
І  вецер – ліпу  стАрую  зламаў...
Да  Бога  намагаўся  дазваніцца...
Маўчыць...
Мо, тэлефона  у  Яго  няма…
 
Адзіны  у  начы,
і  пагутОрыць  не  з  кем.
Камусь  званіць –
дык  толькі  раззлаваць.
Пью  каву,
на  сваім  любімым  месцы –
пад  яблыняй,
дзе   можна  й  начаваць…
 
ДалЁка  дзесь  грукоча  навальніца...
Пакінуўшы  прамыты  гарадок...
Мне  Богу  хочацца  у  чымсьці  павініцца...
Званю – не  падымае  трубку  тэлефона  Бог...
 
Над  галавою – зорная  прастора.
Цудоўна  Косаўская  чэрвеньская  ноч.
І  хочацца – хоць  з  кімсьці  пагутОрыць,
ды  некаму  мне  ў  гэтым  дапамОч.
 
Заціхла  дзесь,
стаміўшысь  навальніца…
Я  на  траву, ля  яблыні – прылёг...
А  тэлефон – затрынькаў...
Глядзі ж  ты, нехта ж  хоча  дазваніцца...
Ня  буду  трубку  браць –
няхай  там звоне нават  Бог...
*+*
1 чэрвеня 2014 г.