Пасвяжэла...

Са  зборніка  “Косаўскі  зшытак”.
***
Праліўся  дождж...
Паветра –
пасвяжэла.
Па  небу  хмарнасць  шэрая –
паўзе.
Па-на  дварах галосяць
пеўні – аглашэнна,
пытаюць  неба –
падзявала  Сонца  дзе...

Пью  каву  я,
пад  яблыняй-бабуляй...
пенсіянерачка-антонаўка  мая...
Працуе – яблычкі, як  дзетачак  гадуе.
Пакуль – трымае  з  ёю  нас  зямля.
*+*
11 ліпеня 2014 г.