Суперполнолуние в Коссово

Са  зборніка  “Косаўскі  зшытак”.
“Суперпоўналунне  ў  Косава”.
***
Цішыня  праглынула  ваколіцу.
Нават  вецер  зваліўся, стомлены.
І  з-за  лесу, на  чыстую  вольніцу,
Месяц  выкаціўся, задаволены.

Расфуфыраны,
шчоканадзьмуты,
нікудЫ  не  спяшаецца.
У  яго – свой  адвечны  Азімут,
і  свой  шлях, які  не  канчаецца.

Месяц  коціцца  па-над  дахамі,
паглядае  на  горад  звысся.
Нетаропка, па  Млечнаму  Шляху,
накіроўваецца  кудысьці.

Сёння  Ён  апусціўся  нІжай,
мабыць  нешта  тут  зацікавіла.
Я, з-пад  яблыні, у  зацішшы,
назіраю  за  ім,
як  дзіцятка…
*+*
11  жніўня  2014.  Косаўскай  ноччу.