Рубаи Омара Хайяма, часть 3

Рубаи Омара Хайяма, часть 3
Остановился у гончара я сам вчера,
Вижу: сотен кувшинов ряды, номера.
Вдруг тишину пронзил возглас: "Глина сера!"
Где же тот базар, где купцы и мастера?!"
 
Оригинал:
 
Бар коргаҳи кӯзагаре рафтам дӯш,
Дидам ду ҳазор кӯза орому хамӯш.
Ногаҳ зи кӯзае баромад хурӯш:
"Ку кӯзагару кӯзахару кӯзафурӯш?"
 
***
 
Позавчера у гончара я побывал в гостях,
Творил он чудеса из глины на моих глазах.
Я увидел, если другие потерпели крах,
Наших отцов прах у каждого гончара в руках.
 
Оригинал:
 
Бар кӯзагаре парер кардам гузаре,
Ҳар дам зи гил ҳаменамуд ҳунаре.
Ман дидам, агар надид ҳар бебасаре,
Хоки падарон дар кафи ҳар кӯзагаре.