Волинь
Любов Шевчук
Волинь
Волинь моя, красуня синьоока,
Озер Полісся зачерпни блакить!
З порогу рідного, невпевненого кроку,
Мого дитинства безтурботна мить.
Гаїв могутніх піся колискова,
Мене в далекі мандри повела.
Як джерело,цілюща рідна мова,
Мені в житті наснаги додала.
Садів цвітіння білі зорепади,
Ключ журавлів у небі промайне.
Твої Волинь, і болі і розради,
Переповняють ніжністю мене.