Люблю я Україну

Любов Шевчук
Люблю я Україну
 
Люблю я Україну, наче неньку,
Звичайну, добру, грішну і святу.
Сумну, веселу, віддану, рідненьку,
В осінніх барвах й білому цвіту.
 
За струмки з джерельною водою,
За каштана пишного свічки.
Барвінка запах, м’яти з чередою,
За вишиті хрещато сорочки.
 
Мого дитинства хата невеличка,
Там соловей співає у садку.
Мова рідна ллється, наче річка,
Роси кришталь – сльозинка на листку.