Осінь-колискова
Любов Шевчук
Осінь-колискова
Засипле осінь листом і дощем,
Сніжинок перших плетиво ажурне.
Схилившись над калиновим кущем,
Промінчиком всміхнулось сонце журне.
Холодним вітром кружить листопад,
Останній лист – прощальна телеграма,
Оголений тремтить самотній сад,
Злились в одне: дощу і вітру гама…
Співає осінь пісню колискову,
У ковдру теплу землю загорта.
І під дерев прощальну, тиху мову,
Зітхнувши, ліс повільно засипа.