Погожий день
Любов Шевчук
Погожий день
Лиже полум’я сухе пожухле листя,
Скачуть змія жовті язики.
Чистим стане наше передмістя,
Обличчя веселішими й думки.
Люблю на полум’я замислено дивитись,
Цю загадкову магію вогню.
Вона чарує, дасть рукам зігрітись,
Навчить радіти небу, теплім дню.
А він сьогодні видався погожий,
Думки-хмаринки відлетять сумні.
Пройде поруч незнайомий перехожий,
Подарує щиру посмішку мені.