Берізка

Любов Шевчук
Берізка
 
Берізку хто зігріє, захистить?
Вона схилила віти при дорозі
І задрімала, на коротку мить,
Їй зимно на безжальному морозі.
 
Гнучкий і тонкий розпрямила стан,
Пролилось срібло інея на віти.
Бавовни м’ягкою хмаринкою туман,
Сніжинок білих розсипає квіти.
 
Берізка люба, ти вже не сама,
Розважать вітру невгамовні речі.
Тобі накине посміхаючись зима,
Сріблястий кожушок на білі плечі.