Моя бабуня
Любов Шевчук
Моя бабуня
Моя бабуня дивиться з небес,
Добра, лагідна, турботлива і мила.
Образ розчинився в хмарках зчез,
А душа жива, не зачерствіла.
Там склали свої крила рушники,
Пам’ять, квітчату ситцеву сорочку.
Від щедрості загрублої руки,
Вдовина доля, плакала в куточку.
Трагічна звістка, затьмарила світ,
Родиму пляму чорна хустка вкрила.
У розквіті своїх найкращих літ,
Сама, синів ростила, як уміла.
Мамалига з мерзлих картоплин,
Була за щастя, у голодні роки.
З людьми, хати згорілої полин,
У дзвоні поминальному сьогодні.
Всміхались зморшками промінчики очей,
Дитячих таємниць моїх скарбниця.
Відлунням вдячності недоспаних ночей,
Нова, в достатку, з внуками світлиця.
Гортає вітер, плинний часу календар,
Окрайцем хлібним, місяць закотився.
Бабусин, найцінніший Божий дар –
В моє ім’я, струмочком перелився.